Petit maison à la mer II // Modernistisch Detail – study, Avans University of Applied Sciences, Gili Trawangan, Indonesia, 2009

An existing beach house had to be redesigned by following the philosophy of Marcel Breuer. The requirements were that the blueprint and the masses of the existing design had to remain unchanged. Nevertheless, the facade and the materials were open for alterations.
This sketch design had to fit within the boundaries of a reference project of my choice, both in the materials that are used as well as in the details.

The horizontal concrete connections, combined with the minimalistic design, make this a coherent object, in which the divine proportion plays an important role in establishing the right dimensions. Eventually, this forms a beach house that is both logical in its usage of space as in the routing.

Back